1920x600_Nádasdladány_16

LÁTOGATÁS GYERMEKEKKEL

A gyermekkel érkező családokra is gondoltunk a kiállítás kialakításakor. A kisebbek figyelmének fenntartása és a szórakoztatva tanítás hatalmas kihívás, melyre a kiállítótérben elhelyezett, több korosztály számára készült interaktív eszközök kínálnak megoldást. Az emeleti játszószobákban játékok, működő terepasztal és babaház makettek várják a kicsiket. Emellett a kiállítási tablókon, a gyermekek szemmagaságában, valamint a digitális tárlatvezető eszközön (Visual Guide) külön nekik írt tartalom érhető el.

GYERMEK CSOPORTOK

  • Csoportok számára igényelhető múzeumpedagógiai foglalkozások elsősorban az iskolás és óvodás korú gyermekcsoportokat célozzák, de bármilyen korosztály igénybe veheti a kastély kisebb egységeit tematikusan feldolgozó foglalkozásokat.
  • A kastély diplomáciai szerepét bemutató múzeumi órák főként a történelmi ismeretekkel rendelkező felső tagozatos és középiskolás korosztályt érintik.
  • A grófi lakosztályokat és a főúri életet bemutató interaktív foglalkozások és az ehhez kapcsolódó műhelyfoglalkozások, az általános iskolás korosztály számára ajánlottak.
  • A kastélyt élő múzeumként bemutató foglalkozások főként az óvodás és az alsó tagozatos gyermekek számára nyújtanak élményt.
  • A műhelyfoglalkozások céljából kialakított foglalkoztató teremben a csoportok alkotó tevékenységgel egészíthetik ki a foglalkozásokat, valamint az itt elhelyezett érintőképernyős felületen a kiállításhoz kapcsolódó interaktív feladatokat oldhatnak meg a gyerekek.
  • Múzeumpedagógiai foglalkozás igénybevétele nélkül, egyénileg vagy csoportosan használható feladatlapok teszik lehetővé a kiállítás aktív megismerését.
  • Mozgáskorlátozott gyermekek számára a földszinti termek látogathatók.  A földszinten elhelyezett érintőképernyős eszköz segítségével virtuális sétát tehetnek a kastély emeleti szobáiban és a múzeumpedagógiai foglalkozások egy részét is igénybe vehetik.